Skip to main content

Inclusieve Toekomstsessies

Elke Nederlandse organisatie mens en natuur inclusief! Doe je mee met jouw organisatie? Inclusie betekent bijdragen aan elkaars bloei. Het gaat om werken aan een samenleving en natuur waarvan ieder individu kan zeggen: daar wil ík graag in leven, werken en leren. 

Organiseer een Inclusieve Toekomstsessie in jouw bedrijf, organisatie of buurt. Of schrijf je hier in met de stappen die jullie als organisatie of buurt al ondernemen. En wat je de komende tijd gaat doen. Wij houden een overzicht bij van alle mens en natuur inclusieve initiatieven op onze website. En van de mooie voorbeelden maken wij een mooie tekst, film of podcast! Lijkt het je een mooi moment om hier met jouw bedrijf of organisatie mee aan de slag te gaan? Lees dan hieronder verder over de inclusieve toekomstsessies!

Lees hier meer over de mens en natuur inclusieve samenleving

Een mens en natuur inclusieve samenleving

Inclusie betekent bijdragen aan elkaars bloei. Het gaat om werken aan een samenleving en natuur waarvan ieder individu kan zeggen: daar wil ík graag in leven, werken en leren.

Mens inclusief betekent bijdragen aan een samenleving waaraan iedereen optimaal kan deelnemen. En waarin iedereen zich optimaal kan ontwikkelen. Op de gewone buurtschool, op de inclusieve arbeidsmarkt, op de sportclub, theaterclub, scouting of muziekschool, in de natuur, met vrienden, thuis en in de buurt. Het maakt niet uit hoe oud of jong je bent. Of wat je culturele achtergrond, gender, seksuele voorkeur, inkomen, levensvisie, talenten en beperkingen zijn. Inclusie is samen dingen ondernemen op basis van gelijkwaardigheid en wederzijdse interesses en talenten. 

Natuur inclusief is bijdragen aan de bloei van de natuur. Aan schoon water, schone lucht, en een schone bodem, biodiversiteit, wederkerigheid, een mooi leven voor dieren, planten en mensen, gebruik maken van hernieuwbare bronnen, recycling van stoffen, duurzame energie, vermindering van spullen, een goed klimaat en genoeg plek en voedsel voor alles en iedereen. 

Bij inclusie streef je naar diversiteit. En elkaar verrassen met nieuwe uitingsvormen, inzichten en talenten. We zijn onderdeel van de natuur. Het is omzien naar andere perspectieven en vooruitzien naar de generaties na ons. Alles wat mens inclusief is, wordt zo natuur inclusief. En andersom.  

Tot wat voor samenleving leiden we op? En hoe ziet leren en ontwikkelen er dan uit in de toekomst?

Lees verder

Hoe kun je met jouw bedrijf of organisatie bijdragen aan een mens en natuur inclusieve samenleving?

Lees verder

Lijkt het je een goed idee om met een inclusieve toekomst aan de slag te gaan? En wil je er samen met je organisatie of buurt graag laagdrempelig aan proeven?

Lees verder

Hoe zou het zijn als elke sportclub, kunstatelier, restaurant, museum, natuurgebied, theater of muziekvereniging mens en natuur inclusief zou zijn?

Lees verder

Een inclusieve buurt is letterlijk en figuurlijk gebouwd op de talenten en interesses van alle inwoners.

Lees verder

Werk jij met je medebewoners of als projectontwikkelaar aan het ontwerp van een nieuw te bouwen mens en natuur inclusieve buurt?

Lees verder

Een inclusief leven midden in de samenleving. Ook als je ondersteuning nodig hebt.

Lees verder

Vooruitkijken naar een mens en natuur inclusieve gemeente van de toekomst.

Lees verder
Welke stappen zet jij al in je organisatie? Klik hier!